Výlov rybníku Zbýšov

Z důvodu nutné opravy hráze se v sobotu 16. 10.2021 uskutečnil výlov rybníku „ Zbýšovský “.

Od brzkých ranních hodin se lovící party připravovaly na zátah a způsob samotného vylovení ryb. Na břehu byla připravena třídička, auta čekající na odvoz ryb, parta brigádníků s vaničkami, to všech řízené zkušenými rybáři, kteří výlov koordinovali.

V průběhu dopoledne tak mohlo početné obecenstvo z hráze rybníku sledovat, jak se postupně ryby přesouvají do připravených kádí a dál na auta, aby za několik chvil již plavaly v jejich dalším působišti. Celou tuto událost sledovali na břehu nejen místní obyvatelé, ale i spousta dalších příznivců rybníku, kteří si tuto nevšední událost nechtěli nechat ujít.

Nejpočetnější obsádku tvořili dle očekávání cejni, bílá ryba a kapři, vyloveni byli též dravci – okouni, candáti, štiky, boleni, obdiv přihlížejících si získalo i několik sumců.

I když byl celý výlov velmi náročný a lovící se museli potýkat s hlubokým bahnem, celkově proběhl zdárně, velké poděkování patří čáslavské lovící partě, která se výraznou měrou zasloužila o hladký průběh celé akce.

Nyní je rybník bez vody a čeká na svoji údržbu, avšak všichni se těšíme, až bude vše hotovo a věž místního kostela se opět začne zrcadlit na jeho krásné hladině.