Výlov rybníku Nový

Výlovy letošního roku jsme končili na rybníku Nový. I když se i tento rybník, stejně jako celou celou loňskou sezonu, potýkal s nízkým stavem vodní hladiny, hospodáři se starali s maximální péčí.  Zatažená obloha sobotního rána dávala déšť v pravidelném přídělu, což možná nebylo příznivé pro přihlížející návštěvníky, nicméně pro lovenou rybu to byl dar z nebe. Již první zátah potvrdil, že je zde krásný tříletý kapr ve skvělé kondici a jeho velikost s výrazným červeným zbarvením potěšila nejen hlavního  hospodáře, ale i všechny přítomné. V následných zátazích v sítích skončilo i několik desítek amurů i stovek kaprů K1, bílé ryby, avšak oproti minulým rokům se, neukázala populace roční štiky.

Výlovy 2019 jsou za námi, i když se ještě v tuto chvíli na výsledek nemůžeme nyní podívat řečí čísel, lze říci, že i letošní sezóna, i přes veškeré komplikace splnila očekávání.  Za velmi dobrým výsledkem je práce lidí, ochotných přispět k výsledku. Hospodáři na rybnících, odvedli obrovský kus práce a o rybu se starali s maximální péčí.

Poděkování za letošní výlovy patří všem:

  • všem hospodářům, kteří se o ryby starali
  • lovící partě, která na výlovech bojovala s bahnem, deštěm, vodou  i zimou
  • třídičce – chlapům, kterým prošlo rukami tisíce ryb,
  • posádkám aut, které přepravily ryby včas na určené místo
  • neviditelnému dívčímu zázemí :-), které se vždy, s úsměvem postaralo o občerstvení, teplé jídlo nebo kávu, pro všechny účastníky výlovů

vlastně nejde obsáhnout všechny…   dekujeme 🙂

Výbor SHMO ČRS Kutná Hora