Podzimní výlovy – rybník Nový

Poslední z plánovaných podzimních výlovů byl rybník Nový. I když se i tento rybník se potýkal s nízkým stavem vodní hladiny během suchého léta,  kontrolní odlovy evidovaly dobré přírůstky nasazeného kapra. Již první zátah to potvrdil, krásný tříletý kapr se ukázal ve skvělé kondici a jeho velikost s výrazným zbarvení potěšilo všechny přítomné, v následných zátazích v sítích skončilo i několik desítek štik a amurů.

S velkou částí  těchto krásných kaprů se budeme moci znovu potkat na sportovních revírech, kde opětovný kontakt s nimi jistě přinese zajímavý rybářský zážitek, ostatní byli převezeny k přezimování do komorového rybníku, nebo v rámci našeho hospodaření byli nabídnuti k prodeji a udělají radost i na jiných místech.

I když počasí letošního roku a hlavně stav vody rybářskému hospodaření nepřál, můžeme hodnotit letošní sezónu velmi kladně:

Za velmi dobrým výsledkem je práce jednotlivých lidí –  detailní příprava, koordinace hlavního hospodáře s hospodáři na rybnících, všichni odvedli obrovský kus práce, o rybu se starali s maximální péčí, a proto byla v takové krásné kondici, lovící partě, která na výlovech bojovala s bahnem i zimou, třídičce – chlapům, kterým prošlo rukami tisíce ryb, veliteli V3S  při precizní přípravě materiálu na výlovy a bezchybné obsluze hydraulického ramena, posádkám aut, které vždy přepravily ryby včas na určené místo, ale také našemu skvělému dívčímu zázemí :-), které se vždy, s úsměvem postaralo o občerstvení, teplé jídlo nebo kávu, pro všechny účastníky výlovu.

Výbor SHMO ČRS Kutná Hora